Loodusvaatluste maraton

Kolmas üle-eestiline loodusvaatluste maraton toimub 6.–7. juunil 2020. Vaatluste tegemisel palume järgida 2+2 reeglit. Maratoni eeskuju on rahvusvaheline vaatlusformaat BioBlitz: kindlas paigas ja ajavahemikul tuvastatakse nii palju looma-, taime- ja seeneliike kui võimalik. Ka Tipus asuba avalik vaatlusala.
Loodusvaatluse maratonil pannakse eelnevalt registereeritud vaatlusaladel 24 tunni jooksul kirja kõik kohatud liigid. Vastused sisestatakse andmeportaali, kus need on kõigile kättesaadavad (v.a I kaitsekategooria liigid).

Keda ja kuidas vaadelda?
Loodusvaatluste maraton kasutab rahvusvahelist vaatlusformaati BioBlitz. BioBlitz tähendab, et kindlas paigas tuvastatakse kindlal ajavahemikul nii palju looma-, taime- ja seeneliike kui võimalik. Vaatlemisel on oluline üles märkida liik, koht ja kuupäev. Lisaks on hea, kui märgatud liigist on tehtud ka foto või video. Loodusvaatluste maratonil ühtegi taime ega looma kaasa ei võeta ega surmata. Kõik tõendid kogutakse fotode, video- ja helisalvestustena. Tõendite kogumiseks saab kasutada kaameraga mobiiltelefoni, nutiseadet või paberit-pliiatsit ja fotoaparaati.

Seoses COVID-19 pandeemiaga, toimetame Tipu Looduskoolis sel aastal 0 eelarvega ja omaalgatuslikult. Spetsialiste meil võtta pole, määrame ja pildistame nii nagu oskame ja et oleks lõbusam, kutsume teid seltsi!
Loodusvaatluste maratoni meeskond on omalt poolt kaasanud sel aastal rohkem eksperte, kes aitavad määrata liike piltide abil.

Vaatlusretkedele saab eelregistreerida saates vastava sisuga maili aadressile dagmar@tipulooduskool.ee.

Võite minna ka oma seltskonnaga kaardistama ning ise vaatlusi sisestada. Infot selle kohta leiate loodusvaatluste maratoni kodulehelt http://loodusfestival.ee/lvm. Kohatavatesse taluloomadesse ning eramaadesse suhtuge austusega ning jätke talumajade hoovid vaatlusalast välja.

Tipu külamajas saab tutvuda määrajatega ja jagame loodusvaatluste maratoni vihikuid. Ajal mil toimuvad retked, on külamaja aga suletud.

Laupäev, 6. juuni
12:00 Vaatluspunkti avamine
13:00-16:00 Retk Läti luhal Pääsma laande.
17:00 Vee-elustiku püük Tipu Looduskooli tiigist
21:00 Putukate ööpüük Tipu koolimaja juures ja pildistamine

Ööbida võib telgiga meie õuealal, hommikul pakume putru.

Pühapäev, 7. juuni
7:00-9:00 Vaatlusretk Pauna matkarajal

Kavas võib esineda muudatusi.
Eelmine
Lauamäng "Prügikast pole must auk"
Järgmine
Tekstiilide siiditrüki töötuba

Sellel postitusel on 2 vastust

MNnBqdOYpkS
vfRYAwBkd
10. oktoober 2020
ewCygOzpniKc
JPnDukcqa
10. oktoober 2020
Email again: